Atrium

Restauracja Hotelu Atrium****

Godziny otwarcia:

Pon-Nd: 14:00-22:30

Ostatnie zamówienia przyjmujemy do godziny 22:00

tel.: +48 91 424 35 32

rezerwacja@hotel-atrium.pl

Rezerwacja stolika
Menu Restauracja Atrium
Wesele w Atrium

Restauracja Hotelu Atrium**** to gościnne wnętrza, idealne na wystawną imprezę, kameralne przyjęcie lub po prostu miły niedzielny obiad czy kolację z przyjaciółmi.

Restauracja oferuje najlepsze dania kuchni włoskiej – to kwintesencja prostoty i wyrafinowania, smaki, które kocha cały świat. Dlaczego? Są nieskomplikowane, a jednocześnie zadowolą najbardziej wymagających smakoszy. Restauracja Hotelu Atrium to świetny wybór dla miłośników włoskich potraw – to jedna z najlepszych włoskich kuchni w Szczecinie. W naszej kuchni, na przestrzeni lat, w oparciu o najwyższej jakości produkty, najlepsi (od początku niezmienni) Szefowie wypracowali prawdziwie włoskie receptury.

Warto się o tym przekonać i odwiedzić restaurację. Klimatyzowane sale, utrzymane w tradycyjnie eleganckim stylu, w pastelowych barwach, urządzone ze smakiem, sprzyjają spotkaniom w większym gronie lub romantycznym kolacjom przy blasku świec. Latem do dyspozycji Gości pozostaje również kameralny taras, schowany na uboczu od zgiełku Alei Wojska Polskiego. Wieczorem można się tam zrelaksować na świeżym powietrzu i delektować prawdziwie śródziemnomorskim smakiem tutejszych potraw.

Szefowie Kuchni Restauracji Hotelu Atrium – wspólnie kierują kuchnią i prowadzą zespół od dziesięciu lat. Na przestrzeni lat stworzyliśmy wspólnie charakter restauracji – to kuchnia włoska harmonijnie zgrana z tradycjami kuchni polskiej. Jaka jest nasza kuchnia? Świeża, sezonowa, pełna dobrej jakości produktów. Nasze dania nie dadzą się oszukać półśrodkami. Podążamy za najnowszymi trendami i wciąż się rozwijamy.

Nasz szef kuchni

Jarosław Helstajn: „W naszej kuchni stawiamy na najwyższą jakość produktów oraz świeżość – zarówno samych składników, jak przygotowania potrawy. Menu komponujemy tak, by każde danie było przygotowywane bezpośrednio przed podaniem. Wiemy, że dzięki temu dania spełniają najwyższe oczekiwania – nasze i naszych klientów. To ogromna zaleta włoskiej kuchni, na której się opieramy.

Mamy grono stałych gości, którzy mają swoje ulubione potrawy. Nawet, jeśli danego dnia nie ma takich dań w karcie, często jesteśmy w stanie zrobić i podać je mimo wszystko. Jesteśmy elastyczni – dobierając menu do konkretnej imprezy, dostosowujemy się do charakteru uroczystości i oczekiwań klientów, przede wszystkim podczas wesel, gdy na stołach królują tradycyjne polskie smaki.

Pracuję w tym zawodzie od 30 lat – w tej chwili już chyba nie pamiętam, dlaczego zacząłem. Ale wiem na pewno, że lubię to, co robię, lubię wiedzieć, że klienci są zadowoleni. Najlepszym dowodem na to, że to zajęcie ma sens, są goście, którzy przychodzą do nas od lat”.

Facebook Hotel Atrium